Főoldal
Programnaptár
Galéria
Dokumentumtár
Bemutatkozás
Alapadatok
Alapszabály
Közhasznúsági jelentések
Partnereink
BVZSZ
Galéria
Elérhetőségek
HULLADÉKINFÓ
Illegális hulladéklerakók
Vásár-nap
Az első alkalom
Árusok bemutatása
Süteményreceptek
Öreg Tölgy Erdei Tanösvény
Madárgyűrűzés
Az év madara
2012 - egerészölyv
2011 - széncinege
2010 - fecskék éve
Névadónk, Kodolányi János
Tulipános Telki

Kakas vagy a szemétdombon?!

Illegális hulladéklerakók felszámolása Telkiben - az akció folytatódik

2006-ban illegális hulladéklerakók felszámolására is fel lehetett ajánlani az SZJA 1%-át. Az összegyűlt keret felhasználására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot írt ki, amelyen a telki önkormányzat 2,4 millió Ft költségvetési támogatást nyert az illegálisan lerakott hulladék eltakarítására, a helyszínek rekultivációjára és megelőzésre.

Előző tudósításunk óta a lerakók felszámolásában részt vevő vállalkozó (AVE Zrt.) részvételével ismét végigjártuk a pályázatban szereplő helyszíneket. Egy-két helyről örvendetes módon eltűnt a hulladék, más lerakók viszont lendületesen gyarapodtak az eltelt félév során. Az illegális hulladék mennyisége összességében sajnos jelentősen meghaladja a februárban felmért állapotot.

Az illegális hulladéklerakók zömét az ősz folyamán az AVE Zrt. gépei és munkásai fogják eltakarítani a pályázati keret erejéig. (A szemetelés sajnos igen drága mulatságnak ígérkezik.) Emellett október 11-én, szombaton kupica pálinkával és bográcsozással bátorított tereprendező akcióra várjuk az önkéntes segítőket a következő helyszíneken:

1. Az Üdülőfalu és az Ófalu közt elterülő szőlőhegyen lakossági részvétellel fog zajlani a kidobált kommunális hulladék (jellemzően flakonok, dobozok, zacskók) összegyűjtése.

2. Két helyen (az említett szőlőhegyi helyszínen illetve az erdő Felső-Becco fölötti bejáratánál, ahol az óvoda odútelepe is található) padokat és tájékoztató táblákat állítunk,

3. az Őzike utca végénél pedig kerítéssel és táblával fogjuk lezárni azt az árkot, ahová az utóbbi időben mintegy 30 köbméter építkezési és háztartási hulladékot hordtak az arra járók.

Kérjük, hogy aki részt venne az akciónapon, jelezze érdeklődését a következő elérhetőségek valamelyikén:

zold.telki@gmail.com; 30-418-5446 (Simonyi Cili); 26-372-114 (Bellon Erika)

Keresünk a környéken lakó családo(ka)t, akik vállalnák, hogy a bográcsos ebédhez tányért és evőeszközt, asztalt, padot, poharat és innivalót vinnének ki a helyszínre!

Várjuk azok jelentkezését is, akik részt vennének a szervezésben, a dokumentálásban vagy az utómunkálatokban: videofilm készítése és vágása a folyamatról, fotózás, tudósítás írása, kiadvány- és blogszerkesztés, kiállítás szervezése az így keletkező anyagokból, a helyszínek utólagos bejárása pl. kutyasétáltatás, biciklizés vagy futás közben, stb.

Az akció részleteiről folyamatosan tájékozódhat, kommentálhat és javasolhat a következő blogon:
http://zoldtelki.blogspot.com/

Bellon Erika
Kokukk Egyesület

(A felhívás a szeptemberi Telki Naplóban jelenik meg.) TESZT

E-mail:
Jelszó:
 
Buda Regionális Bank Rt.
58300141-13400091
Megyei nyilvántartási szám:
3705/2011
Székhely:
2089 Telki, Berkenye u. 20.
Egyesületünk adószáma:
18701490 - 1 - 13
 
maiam152