Főoldal
Programnaptár
Galéria
Dokumentumtár
Bemutatkozás
Alapadatok
Alapszabály
Közhasznúsági jelentések
Partnereink
BVZSZ
Galéria
Elérhetőségek
HULLADÉKINFÓ
Illegális hulladéklerakók
Vásár-nap
Az első alkalom
Árusok bemutatása
Süteményreceptek
Öreg Tölgy Erdei Tanösvény
Madárgyűrűzés
Az év madara
2012 - egerészölyv
2011 - széncinege
2010 - fecskék éve
Névadónk, Kodolányi János
Tulipános Telki

Van egy álmunk, ezért közhasznú szervezetet alakítottunk azzal a céllal, hogy a Zsámbéki-medencében élők számára sétára és kerékpározásra alkalmas útvonalakat tárjunk fel egy-egy település körül és a szomszédos települések között.

 

Eddigi munkánk eredményeképpen javasolt útvonalaink összes hossza 85 km, melyek közül a Google rendszerben ábrázolt térkép segítségével hosszabb-rövidebb túraútvonalak választhatók.

 

Zöldútjaink olyan meglévő földutakon, kisforgalmú utcákon vezetnek, amelyek a közutaktól elszakadnak, a zajtól,

benzingőztől távol,  rétek, legelők, búza-kukorica, napraforgó táblák között haladnak. A tájékozódás a térképről leolvasható GPS-koordináták követésével és az utak mentén elhelyezett útjelzők segítségével lehetséges.

Az utak felszíne nagyrészt burkolat nélküli, állapotuk az időjárástól függően változó, ezért esőmentes időben, vagy nagyobb esőzések után néhány nappal használhatók. Indulás előtt érdemes elolvasni az utak használatára vonatkozó tanácsainkat.


Az utak minőségének javításával, az útjelzők számának növelésével, útmenti fásítással, az út menti hidak felújításával, a táj értékeit bemutató ismertető táblákkal, pihenőhelyek kialakításával, az utak hulladékmentesen tartásával szeretnénk az úthálózat teljes területét folyamatosan fejleszteni.

Ha céljainkkal egyetért, kérjük, támogassa terveink megvalósítását felajánlott munkájával vagy pénzbeli adománnyal! Szövetségünkhöz a Jelentkezési lap elküldésével, levelezés útján vagy személyes kapcsolatfelvétellel csatlakozhat.

Köszönettel fogadjuk támogató adományát, melyet a következő, a BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézetnél vezetett 58300206-12024999-00000000 számú számlaszámra utalhat a 

A támogatás céljaként megjelölheti a fejleszteni kívánt település nevét ( Zsámbék, Mány, Tök, Perbál, Tinnye, Budajenő, Telki, Nagykovácsi, Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Herceghalom, Etyek) vagy a következő fejlesztési célok egyikét: útjelző, ismertető tábla, hídjavítás, közös túrák)

Forrás: www.BVZ.hu

E-mail:
Jelszó:
 
Buda Regionális Bank Rt.
58300141-13400091
Megyei nyilvántartási szám:
3705/2011
Székhely:
2089 Telki, Berkenye u. 20.
Egyesületünk adószáma:
18701490 - 1 - 13
 
maiam152